A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Лебединський заклад загальної середньої
освіти І-ІІІ ступенів № 3
Лебединської міської ради Сумської області

4 травня – Міжнародний день протидії булінгу

Дата: 04.05.2023 15:56
Кількість переглядів: 31

4 травня – Міжнародний день протидії булінгу

День протидії булінгу присвячений боротьбі з однією з найбільш поширених проблем, з якими доводиться зіштовхуватися учням, вчителям і батькам у всьому світі.

Організація Об’єднаних Націй визнала епідемію залякування і цькування і в 2012 році оголосила 4 травня – U.N. Anti-Bullying Day. З цього часу кампанію боротьби з булінгом встигли підтримати 25 країн. Нещодавно до них приєдналася і Україна.

У закладі світи було проведено ряд заходів: виставка дитячих малюнків та виставка літератури, із шкільним прес-центром створені газети «Конвенція ООН про права дитини», «Знай свої права, виконуй обов’язки».

Із здобувачами освіти, які навчаються в початковій ланці шкільним практичним психологом було проведене заняття з метою ознайомлення з поняттям «булінг» та його видами. Діти за картками наводили приклади проявів булінгу та ознайомилися з алгоритмом дій у разі його виникнення. На завершення учні долучилися до акції «Ми проти булінгу» та розфарбували картинки.

З учнями 8 класу проведено заняття «Зупинимо булінг!», під час якого підлітки ознайомилися з поняттям та формами булінгу. Восьмикласники працювали в групах головною метою даної роботи було з’ясувати мотиви, причини та наслідки поведінки учасників булінгу. Завершальним етапом заняття стало вироблення навичок безпечної поведінки у конкретній ситуації, пошук шляхів захисту в ситуації булінгу.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень