A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Лебединський заклад загальної середньої
освіти І-ІІІ ступенів № 3
Лебединської міської ради Сумської області

Адаптація до навчання у 1-му класі

Дата: 29.12.2022 09:42
Кількість переглядів: 45

Фото без опису28 грудня 2022 року в Лебединському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 відбулося засідання психолого-педагогічного консиліуму з питання: «Адаптації першокласників до навчання в умовах Нової української школи». Учасниками консиліуму стали адміністрація закладу, вчитель початкового класу, педагоги, які викладають у 1-му класі, шкільний  практичний психолог, медична сестра, вихователь ГПД та вихователь дитячого садка.

   Мета консиліуму: підвищення рівня поінформованості вчителів початкових класів щодо особливостей протікання адаптаційних процесів, відстеження взаємозв’язку між особливостями протікання адаптаційного періоду та подальшим визначенням дитини  у шкільному житті.

     Шкільний практичний психолог Штехно А.О. поінформувала учасників психолого-педагогічного консиліуму про новий статус дитини «Я-школяр!», вікові особливості учнів першого класу, результати психодіагностичного обстеження адаптаційного періоду першокласників. Вчитель початкового класу Іващенко Н.М. розповіла про загальну характеристику учнів першого класу. Вчителі-предметники звернули увагу на особливості організації освітнього процесу в умовах НУШ, труднощі й особливості, які виникають під час усних та письмових (практичних) відповідей. Долучилися до консиліуму й вихователь ЗДО (Ясла-садок) «Казка», Бондаренко М.Д., надала виступ про роль вихователя в період адаптації дітей до дитячого садка та збереження наступності між дошкільною й початковою освітою. Вихователь групи продовженого дня Гончарова С. А. поінформувала про індивідуальні особливості та труднощі, що виникають в учнів в позаурочній діяльності, у процесі спілкування з однолітками. Про стан здоров’я та фізичні особливості школярів фактори ризику, характеристику захворюваності в період освітнього процесу. розповіла шкільна медична сестра Оголь Л.М.

 Учасники психолого-педагогічного консиліуму долучилися до виконання вправи «Ми – вчителі» метою якої було підвести підсумок: «Як вчитель я хочу бачити цей клас…», «Як вчитель для цього я роблю…», «Як вчитель я ніколи…» та вправу «Клубочок» під час якої утворили візерунок та поділилися побажаннями з усіма учасниками консиліуму.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень